La secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional va ratificar la presó incondicional de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, que va decretar el 27 de juny el jutge del cas Gürtel, Pablo Ruz, en entendre que persisteix el risc de fuga, de destrucció de proves i reiteració delictiva. En el seu acte, de 26 folis, la Sala ha tingut en compte els nombrosos comptes bancaris de Bárcenas a l'estranger, fonamentalment a Suïssa, que reflecteixen "la recentment coneguda, intensa, opaca i críptica activitat negocial" de l'extresorer.

Aquesta circumstància fa "evidents" els contactes de l'extresorer "amb persones que porien facilitar la seva sostracció a l'acció dels tribunals, degut a les relacions opaques i obscurantistes en les quals desenvolupa les seves activitats", fet que "augmenta de forma important en aquests moments el risc de fuga".

Per part seva, l'acusació popular que exerceix Advocats Demòcrates d'Europa (Adade) en el cas Gürtel ha demanat al jutge Pablo Ruz que imposi una fiança de 3.058.984 euros en concepte de responsabilitat civil a la dona de l'extresorer del Partit Popular, Rosalía Iglesias.