Una operació policial desenvolupada arreu dels Estats Units va permetre l'arrest de 150 proxenetes, clients i persones involucrades en prostitució infantil, i l'alliberament de 105 menors. L'operació Cros Country va durar tres dies i va involucrar 3.900 agents de l'FBI i de les forces de seguretat dels estats i municipis. En total, 290 organismes públics van prendre part en l'operació, que es va realitzar a 47 ciutats.

John Ryan, portaveu del Centre Nacional de Menors Desapareguts i Explotats, que va participar en l'operació juntament amb l'FBI, va assegurar que la majoria dels menors estaven tancats en cases on ningú cuidava d'ells i on es produïen els abusos.

Xacra als EUA

Amb tot, aquesta operació no és res més que una gota d'aigua a l'oceà d'un submón que creix de manera imparable. S'estima que cada any entren al món de la prostitució 100.000 menors als EUA. La cadena d'hotels californiana Wydman Worldwide ha arribat a l'extrem d'haver de donar formació específica als seus empleats perquè detectin els casos de prostitució infantil en els seus establiments.