Una rellotgeria de luxe situada davant del palau del Festival de Cinema de Canes (sud-est de França), va ser víctima d'un robatori cap a dos quarts d'onze de la nit de dimarts. Dos individus armats van sostreure diversos rellotges de luxe del comerç Kronometry i posteriorment es van donar a la fuga en moto. La policia nacional va arribar al lloc dels fets només uns minuts després del succés per iniciar les primeres investigacions i encara no es coneix l'import del botí.

La mateixa joieria ja va patir un robatori el passat 21 de febrer, quan els lladres van aprofitar la pausa del dinar per accedir a l'establiment pel pati del darrere del mateix i fer-se amb un botí que va ser valorat en prop d'un milió d'euros.

Paral·lelament, diumenge passat, 28 de juliol, un individu va robar a mà armada 72 peces valorades en 103 milions d'euros que la casa Laviev havia exposat en un saló de l'hotel Carlton de Canes amb motiu de la mostra Extraordinary Diamonds.

Altres robatoris van tenir lloc a la ciutat de la Costa Blava francesa durant el passat Festival Internacional de cinema, el maig. El primer robatori es va produir a l'hotel Novotel de la ciutat el 17 d'aquell mes, quan va ser sostret un cofre amb joies de la casa Chopard valorades en 1,4 milions d'euros.

Quatre dies més tard, el joier suís Grisogono va denunciar el robatori d'un collaret valorat en 2 milions d'euros durant una festa que va tenir lloc a la veïna ciutat d'Antíbol.

Pel que fa al robatori de ?diumenge, un home, amb la cara tapada i guants, va entrar armat a la sala d'exposició de les joies i, pistola en mà, va obligar els presents a ficar en una bossa la major part de les peces, 34 de les quals eren considerades excepcionals. "Cap membre del personal està implicat ni ha pres part en aquest incident", va assegurar el director general de l'hotel, François Chopinet. El valor del botí converteix aquest robatori en el de major envergadura registrat a França, després dels 80 milions sostrets el 2008 a la joieria parisenca Harry Winston.