El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va emetre un informe favorable, no vinculant, sobre el reial decret que facilitaria una hipotètica reobertura de la central nuclear de Garoña, a Burgos. L'informe va ser aprovat en el ple del Consell de dimarts per quatre vots a favor i un en contra, el de la consellera Cristina Narbona. Van votar-hi a favor els consellers Fernando Martí, Fernando Castelló (PP); Antonio Gurguñi (CIU) i Rosario Velasco (PSOE).

El reial decret sobre gestió del combustible nuclear ja va ser estudiat i aprovat pel CSN el passat 24 d'abril, però el Ministeri d'Indústria va introduir després noves modificacions al text, fet pel qual va tornar a demanar un pronunciament no vinculant al màxim òrgan de seguretat nuclear.

La clau d'aquestes modificacions és que introdueixen la possibilitat que una central nuclear, com Garoña, pugui demanar una llicència de renovació des de l'any del seu cessament, si aquest ha obeït a raons econòmiques i no de seguretat.

Per a Narbona les raons de tipus econòmic "mai són alienes a la seguretat nuclear". A més, i segons l'exministra, es rebaixen les exigències a les empreses que operen les centrals, que ja no haurien de sol·licitar una nova autorització per explotar-les després del seu tancament, sinó una "renovació", que és un permís per al que calen molts menys requisits que una nova autorització.

Narbona sí va advertir que en el cas que Nuclenor demanés la renovació, el CSN exigirà tots els requisits que consideri, i en aquest cas l'informe que emeti "sí serà vinculant".