Allison Benitez, de 19 anys i candidata al concurs Miss Roussillon -que se celebra aquest cap de setmana-, i la seva mare, Maria, de 53 anys, no donen senyals de vida des de fa dues setmanes. El 14 de juliol, festa nacional a França, se'ls va perdre la pista prop de Perpinyà, a la frontera amb Espanya. Des d'aleshores no responen al telèfon i els seus comptes bancaris segueixen intactes, mentre el cotxe familiar segueix aparcat al garatge de casa.

El pare de la jove, que s'està separant de la mare, va denunciar la desaparició el passat dia 15 i la policia judicial ha obert una investigació per intentar localitzar-les.

Així, un grup de cinc agents està treballant per trobar pistes que puguin ajudar a localitzar-les, però sense resultat. Dimarts es va fer una crida per intentar recollir informació de possibles testimonis que puguin aportar alguna informació. "Encara no sabem si es tracta d'una marxa voluntària o d'una desafortunada trobada", va assenyalar una font policial al diari local Le Point.

A Perpinyà, els amics i familiars de mare i filla es temen el pitjor. Diuen que Allison no s'hauria perdut el concurs de bellesa per res del món. No obstant això, no va acudir a la reunió preparatòria a la qual estava convocada l'endemà de la seva desaparició.

"El concurs era el seu somni. Estava molt motivada. El dia abans em preguntava com podia anar vestida i sempre que arribava tard em trucava per avisar", va assenyalar Cindy Filipiak, una de les delegades del comitè Miss France.

Encara que els amics d'Allison descarten que es tracti d'una fugida, sí se sap que una maleta amb objectes personals ha desa?paregut de la casa familiar. Segons un dels funcionaris encarregats de les indagacions, una de les desaparegudes havia comentat amb un familiar una oferta de feina a Tolosa, encara que tampoc en aquesta ciutat han trobat pistes de les dues dones.

Descans a Tolosa

La policia ja ha interrogat el pare d'Allison. "Sempre estava connectada a Facebook i al seu telèfon. Que no respongui ens preocupa. El dia 16 el seu pare ens va dir que se n'havien anat a Tolosa, que necessitaven descansar, però que es va començar a preocupar en veure que no tenia notícies d'elles", va assenyalar una amiga d'Allison Benítez.

En els últims deu anys han ?desa?paregut quatre joves (tres han estat trobades mortes) a Perpinyà, al costat de la frontera. Totes les noies van desaparèixer prop de l'estació de la localitat.

Només una persona ha estat condemnada per aquests crims. Segons Le Point, un jutge ha ordenat que es realitzin mostres d'ADN per saber si la resta de les morts estan relacionades i són imputables a una mateixa persona.

Les desaparicions en territori francès no són un fenomen aïllat. El mes de maig passat, una nena de 23 mesos va desaparèixer mentre jugava a la parcel·la de la seva família a Charente-Maritime. El seu cadàver va ser trobat a prop dies després. Els investigadors creuen que va morir d'hipotèrmia.

Dies abans, la petita Fiona, de cinc anys, va desaparèixer a Clermont-Ferrand mentre jugava en un parc amb la seva germana petita. La seva mare s'havia quedat adormida i en aquest temps va perdre de vista la nena. La policia sospita que va ser segrestada.