La costa italiana ha registrat aquest cap de setmana nous casos de rescats d'embarcacions amb immigrants a bord. Un grup de 408 immigrants, que viatjava a bord de diverses embarcacions prop de Sicília, va ser rescatat ahir pel vaixell "San Marco",propietat de la marina militar italiana, en l'àmbit de l'operació "Mare Nostrum".

Els immigrants van ser rescatats pel "San Marco" a les 07.30 hora local i van ser traslladats al port d'Augusta, a l'illa italiana de Sicília, segons fonts de la Marina italiana. Entre els rescatats, hi havia persones de diverses de nacionalitats subsaharianes. Del grup de 408 persones, 40 eren dones i 80 eren nens i nenes menors.

Els immigrants rescatats ahir se sumen als 137 indocumentats auxiliats dissabte per la Guàrdia Costanera al canal de Sicília, que viatjaven a bord d'una barcassa en direcció a Itàlia i entre els quals hi havia 19 dones i 37 menors.

Divendres, la Marina militar italiana va haver d'intervenir en una nova operació de rescat en aigües italianes. En aquest cas van haver de rescatar 150 immigrants que es trobaven a bord d'una barca amb dificultsts a 10 milles de Lampedusa, considerada la porta d'entrada a Itàlia per als que creuen el mar Mediterràni des d'Àfrica. Durant les hores abans a aquesta operació, prop de 775 immigrants havien sigut localitzats a bord de cinc embarcacions al canal de Sicília, dues de les quals prop de la costa de Lampedusa, amb 200 persones a bord en cada embarcació.

Després dels últims casos de barcasses interceptades amb immigrants a bord, Itàlia ha reforçat la vigilància i seguretat a la Mediterrània amb el dispositiu militar i humanitari "Mare Nostrum", que preveu el reforç dels serveis de socors en alta mar després de la tragèdia de Lampedusa del passat 3 d'octubre, quan van perdre la vida 339 immigrants.