El primer ministre britànic, David Cameron, va utilitzar el seu missatge d'Any Nou per dir als escocesos que vol que es "quedin" dins del Regne Unit quan falten nou mesos per a la celebració d'un referèndum sobre la independència d'Escòcia. El proper 18 de setembre de 2014, Escòcia preguntarà als ciutadans en una consulta si "hauria de ser un país independent?. Sí o no", un tema que ha generat debat.

"Volem que us quedeu", va assegurar el cap de l'Executiu britànic de coalició en el tradicional missatge d'Any Nou, que, aquesta vegada, Cameron va utilitzar per destacar la importància del plebiscit del dia 18 de setembre, un esdeveniment que "ens importa a tots nosaltres", va assenyalar.

"Aquest any deixem que el missatge vagi des d'Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord a tots els escocesos. Volem que us quedeu", va afirmar el premier, que també va recordar que el 2014 serà un any "vital" per a l'economia nacional.

Cameron va destacar que aquest vot sobre la independència de la regió "no és només un vot per als propers anys, sinó un vot que podria canviar per sempre el nostre país". "Aquest és un any vital per a la nostra economia. Hem de fer el possible per ajudar els treballadors a sentir-se financerament estables, retallant l'impost sobre la renda i congelant l'impost per combustible", va apuntar.

En el seu missatge, el líder tory va recordar que l'Executiu ja ha posat límits al sistema de benestar i que també ha retallat la immigració "i, aquest any, continuarem construint una economia per a les persones que treballen dur".

Per contra, el ministre principal del Govern escocès i líder de l'SNP, Alex Salmond, va donar un punt de vista contrari en el seu propi discurs d'Any Nou, en el qual va indicar que un vot pel "sí" en el referèndum del 18 de setembre convertiria Escòcia en el millor país del món per a les famílies.

Per part seva, el viceprimer ministre, el liberaldemòcrata Nick Clegg va mantenir un enfocament pro-Unió Europea (UE) en el seu missatge, al mateix temps que el líder del Partit Laborista, Ed Miliband, va dir que la seva formació compta amb un pla "creïble" per ajudar les famílies.