El secretari general de Noves Generacions del PP, Javier Dorado, va afirmar que "l'Estat no ha de complicar més les coses" en relació amb la protecció dels embarassos quan existeix malformació del fetus, com estableix l'avantprojecte de Llei de Protecció dels Drets del Concebut i de la Dona Embarassada, amb el qual el Govern pretén reformar la legislació actual sobre l'avortament.

"La notícia d'una malformació, moltes vegades sense saber en quina magnitud, és un drama per a la parella. L'Estat no ha de complicar més les coses", va assegurar Dorado a la xarxa social Twitter, on va opinar sobre la reforma anunciada fa gairebé dues setmanes pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

La seva opinió crítica s'uneix a la d'altres dirigents del PP, com la delegada del Govern de Madrid, Cristina Cifuentes, i el presidents gallec, Alberto Núñez Feijóo, o extremeny, José Antonio Monago. "La malformació fetal no és en ella mateixa un supòsit, però sí en el cas que això causi un perjudici psicològic a la mare. Aquí tinc dubtes", va indicar Dorado durant el debat amb altres usuaris d'aquesta xarxa social.

El secretari general de Noves Generacions va advertir que el "sentir majoritari" no és favorable a l'avantprojecte normatiu, al mateix temps que va assegurar que fa falta "pedagogia, explicacions i voluntat d'acord", i que, per a això, "confia" en el Govern de Mariano Rajoy i en el mateix ministre de Justícia.