Una explosió, probablement accidental, va causar la mort de l'ambaixador palestí a la República Txeca al seu domicili, situat en una zona residencial de Praga, va informar ahir la Policia del país. L'ambaixador Yamel al Yamal es trobava a casa seva amb la família en el moment de l'explosió. Al Yamal, de 56 anys, va resultar ferit de gravetat i va ser traslladat a un hospital, on va morir poc després, després d'haver estat sotmès a un coma induït per intentar estabilitzar les seves constants vitals. Una dona de 52 anys va ser hospitalitzada a causa d'una commoció, però ja ha estat donada d'alta.

La policia txeca va explicar que cap dada apunta que allò succeït hagi pogut ser un atemptat, i que probablement tot es degui a un accident. "Segons la meva opinió no es tracta d'un atemptat terrorista", va assegurar Martin Cervicek, el màxim responsable policial del país, després de visitar el lloc del succés. La policia va acordonar la zona i va posar en marxa una investigació per determinar allò succeït.

En un principi es va apuntar que podria haver-se tractar-se d'una detonació accidental per manipular explosius pirotècnics, però la policia va apuntar la possibilitat que la deflagració es produís per un mecanisme de seguretat instal·lat en una antiga caixa forta.

"Segons les nostres investigacions, es va tractar d'un descuit en manipular la caixa forta el que va fer detonar el sistema de seguretat", va explicar la portaveu policial Andrea Zoulova al diari Mladá Fronta Dnes.

Els veïns de l'ambaixador mort van assenyalar a mitjans txecs que feia només uns dies que s'havia traslladat al seu nou domicili al barri de Suchdol, ja que el passat 11 d'octubre havia presentat la seva acreditació diplomàtica davant el president, Milos Zeman.

Els mitjans van explicar que a la casa hi havia moltes caixes sense obrir degut a la mudança i que l'explosió probablement es va produir en manipular per error una vella caixa forta amb un dispositiu explosiu. Algunes caixes de seguretat compten amb dispositius explosius per intentar destruir el seu contingut i que no caigui en mans de terceres persones.