La salut de l´exprimer ministre israelià Ariel Sharon és ´crítica´

Es troba en un estat de coma permanent des del 2006 quan va patir una hemorràgia cerebral

03.01.2014 | 00:00

L'estat de salut d'Ariel Sharon és "crític" i es "tem per la seva vida", segons va informar ahir en el seu últim informe mèdic l'hospital en què està ingressat des de 2006 l'exprimer ministre israelià. "Definim el seu estat com a crític. Temem per la seva vida. Aquesta és la situació fins al moment", va dir Zeev Rothstein, director de l'hospital de Tel Hashomer, en una roda de premsa. Segons el facultatiu, "en els últims dos mesos i mig hi ha hagut alts i baixos en la seva situació mèdica, però sempre tornava a estabilitzar-se. En els últims dies veiem un empitjorament gradual en el funcionament de diversos òrgans vitals".
Amb 85 anys, Sharon va ser sotmès recentment a una intervenció quirúrgica i pateix una insuficiència renal que fa témer que la resta de sistemes vitals puguin veure's afectats. L'exdirigent israelià va patir al gener de 2006, sent encara primer ministre, una hemorràgia cerebral que el va portar a un estat de coma permanent i des d'aleshores ha estat ingressat en aquest centre mèdic als afores de Tel Aviv. "Ha sortit de situacions difícils en els últims set anys. No puc ser profeta, però la impressió de tot l'equip mèdic i de la família és que hi ha un canvi per malament. La nostra impressió és que hi ha un empitjorament molt seriós", va subratllar Rothstein.
Primer ministre israelià entre 2001 i 2006, Sharon va viure sempre enmig de la controvèrsia, des dels seus dies com a militar i ministre fins a arribar a la direcció del govern israelià. Tot l'espectre polític local està pendent en les últimes hores dels comunicats hospitalaris i els principals dirigents polítics han escrit missatges a través de les xarxes socials desitjant-li una ràpida recuperació a l'exprimer ministre israelià.

Espanya Internacional

Alarma a l´estació de la ciutat francesa de Nimes per un fals tiroteig

L'estació central de trens de Nimes, al sud de França, va ser evacuada ahir per la...

L´exfiscal de Veneçuela destituïda per l´Assemblea marxa cap a Colòmbia

Luisa Ortega denuncia una «persecusió sistemàtica» del govern veneçolà pel cas dels soborns...

Corea del Nord insta l´Amèrica Llatina a mantenir les relacions

El portaveu nord-coreà assegura que el règim continuarà millorant les relacions amb altres països

El partit del govern israelià suspèn les afiliacions enmig d´una batalla interna

Likud, el partit del primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha suspès de forma...

Trump defensa el destituït Bannon i qualifica Clinton de «deshonesta»

Trump defensa el destituït Bannon i qualifica Clinton de «deshonesta»

?El president nord-americà es reuneix amb el seu equip de seguretat nacional a la seva residència...

Enllaços recomanats: Premis cinema