Metges Sense Fronteres a Espanya ha confirmat que hi ha retinguts a Síria cinc dels empleats de l'ONG a nivell internacional per ser suposadament interrogats però ha rebutjat donar les seves nacionalitats, encara que ha avisat que les ofertes fins ara no són correctes, de manera que cap d'ells és espanyol.

"Confirmem que cinc companys de MSF estan retinguts a Síria. La informació publicada sobre les nacionalitats no és correcta, però de moment no donarem detalls sobre aquest tema per protegir la seguretat dels nostres companys", ha confirmat a Efe un portaveu de l'ONG, la seu central de la qual a Espanya està ubicada a Barcelona.

Fins ara havia transcendit que un portaveu de la xarxa opositora Sham, identificat com Abu Hassan, havia informat que l'Estat Islàmic de l'Iraq i Síria, vinculat amb Al-Qaida, ha segrestat els treballadors, entre els que suposadament hi havia un doctor espanyol, així com alemanys i francesos, en un hospital de la província costanera de Lataquia, tot i que ha xifrat en sis el seu número.

MSF ha corregit posteriorment aquestes dades, ja que parla de cinc retinguts i parla d'"errors" en les nacionalitats sense donar més detalls sobre les mateixes per motius de seguretat, encara que no hi hauria cap espanyol.

En un anterior missatge a nivell internacional, Metges Sense Fronteres ha dit que cinc dels seus treballadors han estat "retinguts suposadament per ser interrogats" a Síria, però ha declinat donar més informació "per protegir la seguretat dels seus treballadors".

MSF ha assegurat que està en contacte amb les famílies del seu personal i fent tot allò possible per restablir el contacte amb els seus col·legues a Síria.