´The New York Times´ demana clemència per Snowden en un editorial

03.01.2014 | 00:00

El diari The New York Times va demanar ahir en un editorial clemència per Edward Snowden, antic analista dels serveis d'espionatge dels Estats Units que va revelar els programes d'espionatge massiu telefònics i a Internet per part de l'agència Nacional de Seguretat (NSA). "Fa set mesos el món va començar a conèixer l'ampli abast de les intromissions de la NSA en les vides de centenars de milions de persones als Estats Units i la resta del món", assenyala l'editorial. "Les revelacions ja han portat dos jutges federals a acusar la NSA de violar la Constitució (encara que un tercer, desa?fortunadament, va considerar que l'espionatge a l'engròs és legal)", prossegueix el text.
L'escrit recorda que "tot això es deu, enterament, a la informació lliurada als periodistes per Edward Snowden, l'extècnic de la NSA que va sostreure una gran quantitat de documents secrets".
"Considerant el valor enorme de la informació que ha revelat i els abusos que ha exposat, Snowden mereix alguna cosa millor que una vida d'exili, por i fugida permanent, segons el Times.

Enllaços recomanats: Premis cinema