Metges Sense Fronteres a Espanya va confirmar ahir que hi havia retinguts a Síria cinc treballadors de l'ONG en l'àmbit internacional per ser suposadament interrogats i, tot i que va rebutjar donar les seves nacionalitats, va assegurar que les ofertes fins ara no eren correctes, de manera que cap d'ells seria espanyol. "Confirmem que cinc companys de MSF estan retinguts a Síria. La informació publicada sobre les nacionalitats no és correcta, però de moment no donarem detalls sobre aquest tema per protegir la seva seguretat", va confirmar un portaveu de l'ONG, la seu central de la qual a Espanya està ubicada a Barcelona.

Fins ara havia transcendit que un portaveu de la xarxa opositora Sham, identificat com Abu Hasan , havia informat que l'Estat Islàmic de l'Iraq i Síria, vinculat amb Al-Qaeda, havia segrestat als treballadors, entre els quals suposadament hi havia un metge espanyol, així com alemanys i francesos, en un hospital de la província costanera de Lataquia, encara que va xifrar en sis el nombre.

MSF va corregir posteriorment aquestes dades, ja que va parlar de cinc retinguts i va parlar "d'errors" en les nacionalitats sense donar més detalls sobre aquestes per motius de seguretat, encara que no hi hauria cap espanyol. En un anterior missatge en l'àmbit internacional, Metges Sense Fronteres va dir que cinc dels seus treballadors havien estat "retinguts suposadament per ser interrogats" a Síria, però va declinar donar més informació "per protegir la seguretat dels seus treballadors". MSF va assegurar que estava en contacte amb les famílies del seu personal i que fent tot el possible per restablir el contacte amb els seus col·legues a Síria.

Per la seva banda, el Ministeri francès d'Exteriors va indicar que no hi havia ciutadans d'aquesta nacionalitat entre els membres de Metges Sense Fronteres ( MSF ) segrestats a Síria, aparentment per un grup vinculat a Al-Qaida. Un portaveu del Ministeri va explicar que MSF França els havia confirmat que no hi havia francesos en aquest grup de segrestats. Va afegir que la informació inicial que algun d'ells era francès podia tenir a veure amb el fet que hi ha algun belga i, en ser també francòfon, això podria haver generat confusió.

Precisament, un jove infermer belga figuraria entre els segrestats, segons va informar el ministre d'Exteriors de Bèlgica, Didier Reynders. "Un infermer belga hauria estat segrestat a Síria, on treballava al nord del país per MSF", segons va indicar Reynders. El ministre va rebre la informació a Beirut, on es troba en una missió oficial. Una primera reunió de crisi es va organitzar tant al Ministeri d'Exteriors a Brussel·les com a Metges Sense Fronteres. Entre la resta de segrestats figuraria un suís, un danès, un suec i un peruà que podria tenir també vincles amb Bèlgica.

Atacs al Líban

Diversos obusos disparats des de Síria van impactar ahir sobre àrees frontereres al nord del Líban, van informar mitjans locals, encara que no van assenyalar si s'havien produït víctimes. L'Agència Nacional de Notícies ( ANN ) va indicar que diversos projectils van caure a les rodalies del municpi fronterer de Nura i van provocar el pànic entre els seus habitants. Altres obusos van impactar a la carretera d'Abudiye, a la regió nord que limita amb Síria, segons va afegir l'ANN.