Un terç dels Estats Units es troba congelat per la potent tempesta hivernal Hèrcules

El fred àrtic i els forts vents obliguen a declarar la situació d'emergència en diversos estats i a cancel·lar milers de vols

04.01.2014 | 00:00
Un terç dels Estats Units es troba congelat per la potent tempesta hivernal Hèrcules
Un terç dels Estats Units es troba congelat per la potent tempesta hivernal Hèrcules

primera gran tempesta de l'hivern "Hèrcules" ha sacsejat el nord-est del país.Un home camina per un carrer cobert de neu al districte de Brooklyn a Nova York.Un llevaneus treballant a la zona de Times Square. Un grup de persones esperant en un aeroport de Nova York.


La primera gran tempesta d'hivern dels EUA, anomenada "Hèrcules", sacseja el nord-est del país amb fred àrtic, forts vents i abundant neu, cosa que ha obligat a declarar la situació d'emergència en diversos estats i a cancel·lar milers de vols i tancar escoles en una tercera part del país. La tempesta, que ja ha deixat més de 45 centímetres de neu en alguns punts, ha provocat la cancel·lació de més de 2.000 vols i el retard de 7.000, en unes jornades especialment complicades per als aeroports de Chicago, Nova York, Boston i Wa?shington DC. El temps advers i l'amenaça que la tempesta s'intensifiqui ha obligat els estats de Nova York i Nova Jersey a declarar la situació d'emergència.
L'aeroport Logan de Boston va cancel·lar tots els vols durant diverses hores i al nord de la capital de Massachusetts, a Boxford, es va arribar als 53 centímetres de neu. La Guàrdia Nacional i la policia estatal de Massachusetts romanen alerta davant eventuals inundacions a les zones de costa més vulnerables, però de moment no s'ha ordenat cap evacuació. "Hèrcules", que afectarà més de 100 milions de persones al nord-est i el mig oest de la nació, va obligar al tancament dels col·legis a Filadèlfia i Boston, i la suspensió de les activitats extraescolars en altres estats com el de Nova York.

Quedar-se a casa
A causa de la intensa tempesta, els treballadors estatals de Massa?chusetts i de Nova Jersey que no fossin considerats com a imprescindibles van romandre a casa, una recomanació que les autoritats van estendre a les empreses privades. La tempesta, que s'estén des de la vall del Mississipí fins a la costa atlàntica, ha portat al nord-est del país una massa d'aire àrtic que farà caure les temperatures fins a mínims històrics, i deixarà els termòmetres sota zero durant els pròxims dies en bona part de la costa est.
La primera gran tempesta d'hivern de 2014 és també el primer gran repte que ha d'afrontar l'acabat d'estrenar alcalde de Nova York, el demòcrata Bill de Blasio, al capdavant d'una ciutat que ha patit els majors col·lapses de la història dels Estats Units a causa d'aquest tipus de fenòmens atmosfèrics. De Blasio, igual que van fer al llarg de dijous altres autoritats del nord-est, va demanar als ciutadans que es quedessin a casa en la mesura del possible davant la tempesta de neu, fred i vent. La ciutat de Nova York té previst un petit exèrcit per lluitar contra la tempesta "Hèrcules": 1.700 llevaneus i altres 450 vehicles per escampar sal.

Enllaços recomanats: Premis cinema