Una concentració celebrada a Villacarrillo (Jaén) per demanar que no s'aturi la recerca d'un jove temporer de Mali desaparegut des del 17 de desembre va acabar amb diversos incidents, amb contenidors bolcats i trencament devidres de cotxes. Segons va explicar l'alcalde de la localitat, Julián Gilabert, els incidents es van produir després que els manifestants decidissin sortir a la carretera abandonant el recorregut previst.

La concentració estava anunciada entre les onze i la una del matí, però a dos quarts de tres de la tarda encara hi havia davant la caserna de la Guàrdia Civil unes 250 persones, segons fonts de la Policia Local.

Fins a la localitat de Villacarrillo es van desplaçar un miler de persones en uns dotze o catorze autobusos de diferents punts de la comarca com Cazorla, Úbeda o Navas de San Juan, a més de nombrosos cotxes particulars, alguns amb pancartes amb lemes com "aquest país de blancs que mata els negres".

A més de la Policia Local i membres de la Guàrdia Civil de la comarca hi havia més de 20 agents de forces especials que van haver d'intervenir davant les amenaces d'agressió, el tall de la carretera i el trencament de mobiliari urbà, encara que no es van registrar ferits ni detinguts.

Des de les forces de seguretat van criticar la falta d'organització per part de les persones que van convocar la concentració i que en lloc de transmetre tranquil·litat portaven diverses pancartes ofensives.

Quelcom que consideren injust, ja que el cas, que es troba sota secret de sumari, s'està desenvolupant fins i tot amb "excés d'atenció" i "fent tot el possible", utilitzant "tots els mitjans" per trobar el jove.