La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha patit aquest Nadal un accident quan practicava esquí de fons a Suïssa i es va fracturar l'anell pèlvic, fet que l'obligarà a suspendre bona part de la seva agenda de treball durant les properes tres setmanes. Merkel pateix "una contusió greu associada a una fractura incompleta a l'anell pèlvic posterior esquerre", va informar en roda de premsa el portaveu de la Cancelleria, Steffen Seibert,

L'accident va tenir lloc abans de final d'any, quan Merkel, de 59 anys, aficionada al senderisme i la muntanya, va caure mentre practicava esquí de fons a la vall alpina d'Engadina, prop de Saint Moritz. En principi va pensar que es tractava d'una simple contusió, però divendres passat, ja de tornada a Berlín, va decidir acudir al metge.

La cancellera, que havia de reprendre aquesta setmana la feina després de les vacances de Nadal, tenia previst viatjar demà a Polònia i dijous havia de rebre el primer ministre luxemburguès, Xavier Bettel, dues cites ja anul·lades.

Tampoc es reunirà com estava planejat aquesta setmana amb el cap de la patronal alemanya, i el seu partit, la Unió Cristianodemòcrata (CDU), ha ajornat la convenció amb la qual havia d'iniciar divendres el curs polític, a l'espera que la cancellera es recuperi.

No obstant això, el seu portaveu va indicar que presidirà la reunió del Consell de Ministres de demà, una cita considerada important a nivell intern ja que s'espera la creació d'una comissió governamental per analitzar l'impacte de la immigració a Alemanya, primera polèmica de la gran coalició de govern tancada a finals d'any.

L'aixecament de les restriccions a romanesos i búlgars per accedir al mercat laboral a la UE va portar els conservadors bavaresos de la CSU a demanar que es limiti l'accés dels immigrants a determinades prestacions socials, projecte criticat amb duresa pels socialdemòcrates.

Merkel "manté totalment la capacitat d'actuar i de comunicar-se", va destacar el portaveu per garantir que la cancellera seguirà treballant des de casa.