El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va assegurar que, amb sis milions d'aturats, no es pot dir que s'ha sortit de la crisi i que el PP "omés ofereix salaris i pensions més baixos, fet que suposa una sortida amb molta més desigualtat". En el seu primer post de 2014 a Facebook va afirmar que si els espanyols no volen "un futur injust socialment", només hi ha dues solucions: "o canvia la política del Govern o canviem el Govern". Va afegir que, superat l'equador de la legislatura, el compte enrere ja ha començat.

Per altra banda, la portaveu dels socialistes bascos, Idoia Mendia, va opinar que el PSOE, després de renovar les seves idees, necessita una "cara nova" amb la qual s'identifiqui el projecte, un perfil que, segons el seu parer, compliria l'actual secretari general del PSE, Patxi López.

Mendia va reivindicar la figura de López en considerar que compta amb una trajectòria que l'avalaria per ser aspirant a liderar el PSOE, si bé va apuntar que l'exlehendakari encara no ha pres la decisió.

"Patxi López compleix el perfil per liderar el PSOE. Ha estat un magnífic lehendakari, té l'experiència de govern i un coneixement profund del PSOE, que és molt important. En aquest PSOE s'ha de valorar molt les persones que estimen l'organització i la senten des de dins, i Patxi ho és", va destacar.

El Comitè Federal del PSOE decidirà la data de les primàries socialistes de candidats a les eleccions generals, autonòmiques i locals el pròxim dia 18 de gener. En aquestes primàries a candidat a les generals, Mendia va opinar que cal elegir "una cara nova per al projecte del PSOE renovat". Segons el seu parer, Rubalcaba "està fent una tasca magnífica".