Una nena de deu anys va ser detinguda per la Policia després de confessar que el seu germà, un comandant talibà, li va ordenar portar a terme un atac suïcida contra un lloc de control al sud de l'Afganistan. La menor, Spogmai, es va lliurar voluntàriament a les forces de seguretat del lloc contra el que havia d'atemptar al districte de Khanishin, a la província de Helmand.

Després de la seva detenció, Spogmai va oferir una roda de premsa a la ciutat de Lashkargah en la qual va explicar que el seu germà li va col·locar una armilla carregada d'explosius perquè atemptés contra el lloc policial, però quan ella va començar a cridar i plorar, el seu germà li va retirar i va escapar.

"Com que em feia por la reacció del meu pare -simpatitzant dels talibans-, vaig acudir a la Policia en comptes d'anar a casa", va explicar la nena. La menor va assegurar que tots a la seva família són seguidors dels talibans i que el seu germà va arribar fins i tot a retenir i assassinar un soldat afganès a casa.

Els talibans sempre han negat l'ús de menors en atemptats suïcides. No obstant això, al mes de març, també a Helmand, dos nens van morir i sis més van resultar ferits per la detonació d'una armilla carregada d'explosius durant unes lliçons en una marassa sobre el seu maneig i fabricació.

L'any 2011 es van produir a més diversos casos en els quals menors d'edat van portar a terme atemptats suïcides tant a l'Afganistan com a zones del Pakistan properes a la frontera. L'agost d'aquell any, un adolescent va fer esclatar la càrrega explosiva que portava enganxada al cos durant el prec islàmic en un temple situat a la zona de Jamrud.