El lletrat penalista Jesús Silva, advocat de la infanta Cristina, va ironitzar que la filla del Rei podrà declarar com a imputada davant del jutge Castro perquè, d'aquesta forma, el magistrat pugui sentir-se "realitzat". Silva, que comparteix la defensa de la filla del Rei al costat de l'advocat Miquel Roca, va confirmar que presentaran un recurs davant l'Audiència de Palma contra la decisió del jutge del cas Nóos de citar-la a declarar com a imputada.

El lletrat, no obstant això, va afirmar en to irònic que la defensa de la infanta Cristina "no descarta" la possibilitat de no recórrer la decisió del jutge instructor, perquè d'aquesta forma pugui "realitzar-se com persona". "Si tantes ganes té, si així es realitzarà com a persona, doncs potser hi anem", va afegir l'advocat.

Per altra banda, el Govern i el PSOE van coincidr amb la Casa del Rei a expressar "respecte" davant la imputació de la Infanta, una breu reacció a la qual altres forces van afegir el missatge que "la justícia és igual per a tots" i que contrasta amb la satisfacció mostrada per IU, PNB, ERC i BNG.

CiU i el PPC van reclamar a més que es respecti el dret a la presumpció d'innocència de la filla del Rei, mentre que el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, va demanar que la Justícia actuï "amb celeritat" per resoldre "el fons" del cas Nóos i acabar amb els "judicis mediàtics", que són "els que més mal fan".

El president català, Artur Mas, va destacar tant el dret a la presumpció d'innocència com l'obligació de tots a "sotmetre's a les lleis", mentre que el president valencià, Alberto Fabra, va afirmar que la imputació, que "no és desitjable per a ningú", prova que "tots som iguals" davant la Justícia, la mateixa reflexió que va fer el president extremeny, José Antonio Monago, després d'elogiar el Rei i el Príncep per demostrar "una gran enteresa" en "un moment tan difícil per a la seva família".

Tant l'Executiu com la direcció estatal del PP es van limitar a manifestar el seu respecte per les decisions judicials i van afegir que no comentarien la resolució. Una mica més enllà va anar la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, qui va reclamar que es respecti la presumpció d'innocència de la Infanta i va advertir que "la màxima celeritat de resolució d'aquest cas és la garantia de la millor justícia per a tots".

Des de Barcelona, on va participar en una reunió de les cúpules del PSOE i el PSC, el secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, va assenyalar que la seva resposta ha de ser "la de sempre" en aquests casos, que és de "respecte i acatament a la decisió" del jutge.

Agilitzar les causes

El diputat socialista Odón Elorza va demanar a més que s'agilitzin les causes pendents i va afegir que "tant de bo es vagi avançant sense retards" no només "en el cas Nóos en el seu conjunt", sinó també en els de Bárcenas, Gürtel i els ERO d'Andalusia.

La portaveu d'UPyD al Congrés, Rosa Díez, va reflexionar que "la justícia ha de ser igual per a tots", el que inclou el "dret a la defensa", mentre que, entre els satisfets per la imputació, el líder d'IU, Cayo Lara, va confiar que l'Executiu, a través de la Fiscalia, no posi "més travetes" al jutge.

En la mateixa línia, el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va qualificar d'"absoluta anomalia" que la Infanta hagi utilitzat la Fiscalia com a "advocat de luxe" i va assegurar que la Monarquia queda de nou "en entredit i sota sospita".

En nom d'ERC, la portaveu al Parlament, Marta Rovira, va confiar que la Fiscalia actuï amb imparcialitat i va lamentar que una institució com la Direcció de l'Estat "estigui sota sospita de corrupció", mentre que el portaveu de Ciutadans, Matías Alonso, considera "lògic" que el jutge imputi la Infanta i va demanar que la Justícia actuï amb celeritat.

En aquest sentit, el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, considera que "l'estrany hauria estat que la imputació no es produís" i el portaveu estatal del BNG, Xavier Vence, es va alegrar que l'aclariment del cas Nóos "vagi endavant", mentre que el diputat de Compromís Joan Baldoví va demanar que "es deixi a la Justícia actuar amb total llibertat i imparcialitat".