El fred polar que ha congelat aquesta setmana un terç dels Estats Units va començar a retirar-se ahir lentament i deixa enrere almenys una vintena de morts i pèrdues que es calculen ja en més de 3.600 milions d'euros. La tempesta hivernal Hèrcules, que va cobrir amb fortes nevades el nord-est del país a finals de la setmana passada, i l'onada de fred que va batre rècords a grans àrees dels EUA, va afectar uns 187 milions de persones.

Dimarts es van registrar temperatures de zero graus o menys als cinquanta estats de la Unió, inclòs Hawaii. Els vols comercials cancel·lats ahir al matí fregaven els 1.700, comparats amb 2.500 de dimarts.

El fred, que accentuat pel vent va portar a una sensació tèrmica d'uns 40 graus centígrads sota zero a Minnesota i Wisconsin, al nord, va obligar al tancament d'escoles a 14 estats del centre i nord-est del país i va interrompre les tasques de serveis del Govern i empreses privades.

El front polar va ocasionar temperatures extremadament fredes a tot el terç est del país i va batre a Central Park de Nova York el rècord de la temperatura més baixa en 118 anys. Ahir es van registrar temperatures sota zero a gairebé un terç del país.