Diversos pesos pesants del PP van convertir la reforma de la llei de l'avortament en un assumpte principal a la reunió del Comitè Executiu Nacional del partit, en la qual finalment el president del Govern, Mariano Rajoy, es va comprometre a parlar amb tots per millorar-la. Era la primera reunió de l'any de la cúpula popular i en ella Rajoy va centrar la seva intervenció inicial en la situació econòmica i en els bons resultats que han tingut les reformes del Govern per iniciar el camí cap a la recuperació i la creació de llocs de treball.

Rajoy no va esmentar en cap moment de la seva primera intervenció la reforma de l'avortament que ha liderat el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, i va ser el president extremeny, José Antonio Monago, qui va trencar el gel per demanar al cap de l'Executiu que busqui el màxim consens en aquest assumpte. Monago va assenyalar que intervenia perquè se sentia "convidat" pel president valencià, Alberto Fabra, amb qui dimarts va mantenir un enfrontament dialèctic sobre aquesta qüestió, i va afegir que la llei que s'aprovi hauria de servir per als propers vint anys.

Poc va tardar després la vicepresidenta primera del Congrés, Celia Villalobos, a aprofitar per demanar que es doni llibertat de vot als diputats del PP quan la reforma arribi al Parlament.

Davant aquestes opinions crítiques, Rajoy va avançar que Gallardón es posarà en contacte amb tots els barons del partit i que es farà el possible perquè la nova llei conciti "el màxim consens", encara que també va demanar als seus que no segueixin debatent en públic l'assumpte.

Per part seva, la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, va assegurar que els socialistes faran tot el possible perquè el PP no aparqui el debat de l'avortament durant la campanya al Parlament Europeu i va anunciar una Cimera Europea per la Llibertat de les Dones a Madrid per al 29 de març.

Per altra banda, unes 400 persones es van manifestar davant del consolat d'Espanya a Tolosa, al sud de França, per protestar contra l'avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament a Espanya.