El fiscal demana la prohibició de la manifestació de dissabte

10.01.2014 | 00:00

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va demanar la prohibició de la manifestació a favor dels presos d'ETA convocada per a dissabte a Bilbao per Tantaz tanta (Gota a gota), davant la possibilitat que aquesta sigui successora d'Herrira, les activitats de la qual van ser suspeses per suposada subordinació a la banda terrorista.
El fiscal Carlos Bautista va fer aquesta sol·licitud al jutge Pablo Ruz en considerar que la marxa forma part de l'estratègia d'Herrira, les activitats de la qual estan suspeses judicialment pel jutge Eloy Velasco, fet pel qual "no pot consentir-se la celebració d'una manifestació que ha estat planificada per una organització que es considera que té caràcter terrorista".
La Fiscalia avala així la petició de prohibició d'aquesta mobilització que han fet tres associacions de víctimes -Asociación Víctimas del Terrorismo, Dignidad y Justicia i Asociación Plataforma de Apoyo a las Víctimas del Terrorismo- que consideren que l'acte podria ser constitutiu d'un delicte d'enaltiment del terrorisme.
En el seu informe, Bautista destaca que de la documentació intervinguda en l'operació contra Herrira el setembre de 2013 es desprèn que aquesta plataforma és "la dissenyadora o autora d'una dinàmica anomenada Tantaz Tanta, l'objectiu de la qual és aconseguir les màximes adhesions possibles a les seves mobilitzacions socials en suport als presos d'ETA".
D'aquesta forma, van dissenyar una primera fase d'activitats durant els mesos de tardor, "amb la finalitat de promocionar, assajar i organitzar la manifestació nacional de suport als presos d'ETA, que s'ha de celebrar al mes de gener".

Actes planificats
"Que l'acte forma part de l'estratègia d'Herrira es desprèn del document Abenduak 7, Durango azoka:tantaz tanta...olatua, en el qual Herrira planifica els actes de preparació de la manifestació nacional, es van portar a terme a Durango i, a més, assenyala directament Herrira com l'organització responsable de la convocatòria de la manifestació", assegura Bautista.

Espanya Internacional

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

El president dels EUA carrega contra dos senadors del seu propi partit que van criticar la seva...

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Dos centenars de dirigents i simpatitzants de l'esquerra abertzale, entre ells Arnaldo Otegi,...

Almenys 37 morts en disturbis en una presó del sud de Veneçuela

La massacre es va produir per l'acció d'una unitat d'elit del Govern per intentar prendre el...

Mor un policia de Hamas en un atemptat suïcida a la frontera entre Gaza i Egipte

Un membre de l'Estat Islàmic s'immola en ser aturat de matinada en...

Dona a llum la nena de 10 anys violada a qui el Suprem indi va prohibir avortar

La nena de 10 anys violada a la qual el Tribunal Suprem indi va prohibir avortar fa tres setmanes...

Enllaços recomanats: Premis cinema