La Fiscalia de l'Audiència Nacional va demanar la prohibició de la manifestació a favor dels presos d'ETA convocada per a dissabte a Bilbao per Tantaz tanta (Gota a gota), davant la possibilitat que aquesta sigui successora d'Herrira, les activitats de la qual van ser suspeses per suposada subordinació a la banda terrorista.

El fiscal Carlos Bautista va fer aquesta sol·licitud al jutge Pablo Ruz en considerar que la marxa forma part de l'estratègia d'Herrira, les activitats de la qual estan suspeses judicialment pel jutge Eloy Velasco, fet pel qual "no pot consentir-se la celebració d'una manifestació que ha estat planificada per una organització que es considera que té caràcter terrorista".

La Fiscalia avala així la petició de prohibició d'aquesta mobilització que han fet tres associacions de víctimes -Asociación Víctimas del Terrorismo, Dignidad y Justicia i Asociación Plataforma de Apoyo a las Víctimas del Terrorismo- que consideren que l'acte podria ser constitutiu d'un delicte d'enaltiment del terrorisme.

En el seu informe, Bautista destaca que de la documentació intervinguda en l'operació contra Herrira el setembre de 2013 es desprèn que aquesta plataforma és "la dissenyadora o autora d'una dinàmica anomenada Tantaz Tanta, l'objectiu de la qual és aconseguir les màximes adhesions possibles a les seves mobilitzacions socials en suport als presos d'ETA".

D'aquesta forma, van dissenyar una primera fase d'activitats durant els mesos de tardor, "amb la finalitat de promocionar, assajar i organitzar la manifestació nacional de suport als presos d'ETA, que s'ha de celebrar al mes de gener".

Actes planificats

"Que l'acte forma part de l'estratègia d'Herrira es desprèn del document Abenduak 7, Durango azoka:tantaz tanta...olatua, en el qual Herrira planifica els actes de preparació de la manifestació nacional, es van portar a terme a Durango i, a més, assenyala directament Herrira com l'organització responsable de la convocatòria de la manifestació", assegura Bautista.