Almenys setze persones van morir, entre elles dones i menors, i desenes van resultar ferides per l'explosió d'un cotxe bomba a la localitat d'Al Kafat, a la província de Hama, al centre de Síria. L'atemptat es va produir prop d'una escola i va ocasionar també importants danys materials a habitatges i vehicles. La majoria dels habitants d'aquesta població són ismailians, pertanyents a una de les branques del xiisme.

Paral·lelament, almenys dotze civils van morir i desenes van resultar ferits per l'impacte de projectils de morter a diferents zones de la localitat d'Homs. Diversos coets van caure als voltants de la plaça del Hach Atef i de la mesquita d'Al Ajiar, al districte de Karm Shamali d'aquesta població. Els projectils van causar, a més, danys materials a diversos habitatges.

Per altra banda, l'Estat Islàmic de l'Iraq i del Llevant, vinculat a Al-Qaeda, va prendre el control de la localitat de Tadaf, al nord-est d'Alep, enmig dels enfrontaments contra rebels de faccions islamistes. Mentrestant, continuen els xocs entre els dos bàndols a pobles de la zona, com Yarabulus i Ratian.

La situació va ser ahir tranquil·la a la ciutat d'Alep, d'on l'Estat Islàmic es va retirar dimecres després que els insurgents prenguessin el seu quarter general en aquesta població. A la localitat d'Al Raqa, els jihaddistes s'enfronten a militants del Front del Nusra, també lleial a Al-Qaeda, que estan utilitzant artilleria.

El Front del Nusra combat en el bàndol dels rebels islamistes a l'Estat Islàmic, al qual els insurgents acusen d'haver comès violacions contra el poble sirià com assassinats i segrestos.

En un altre ordre de coses, el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo, va demanr als representants de l'oposició siriana, que es reuneixen a Còrdova, "concessions i generositat mútua" per fer possible "un front comú de negociació" que servirà "al camí de la pau". García-Margallo va destacar que Espanya assistirà "com a part i país interessat en la solució" del conflicte sirià a la conferència de Ginebra II.