El president de Cantàbria (PP) afirma que la reforma de l´avortament és ´millorable´

10.01.2014 | 00:00

La reforma de la llei que regula l'avortament continua provocant una forta polèmica, fins i tot dins del PP. Així, el president de Cantàbria i líder regional del PP, Ignacio Diego, va opinar que l'avantprojecte de llei és "millorable", però va recordar que és "un esborrany" que està en procés d'anàlisi.
Per part seva, la líder del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, va defensar que els populars no permetin llibertat de vot als seus diputats quan la reforma de la llei de l'avortament arribi al Parlament, com va reclamar la vicepresidenta primera del Congrés, Celia Villalobos. En aquest sentit, el portaveu del grup popular al Congrés, Alfonso Alonso, va assegurar que tots els diputats del PP voten "lliurement" i Villalobos "mai ha tingut cap problema per votar en llibertat".
Paral·lelament, el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va proposar al cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, que guardi la reforma de l'avortament "en un calaix sota set claus" i el va acusar de promoure un model que va "directe a la jugular" dels drets i les llibertats per pura ideologia i per fer "negoci". Rubalcaba va argumentar que, a quatre mesos de les eleccions al Parlament Europeu, aquest assumpte ha creat a Europa una "important resposta", i que Rajoy ha de dir "si vol estar amb la dreta de les lleis a terminis: l'alemanya, la francesa i la britànica, o vol estar amb l'ultradretà Le Pen, l'únic líder que ha avalat entusiàsticament la llei que està proposant".
En tot cas, els eurodiputats del PSOE i IU denunciaran la setmana que ve en un debat sobre drets sexuals i salut reproductiva l'avantprojecte de la reforma de la llei de l'avortament aprovada pel Govern espanyol.

Enllaços recomanats: Premis cinema