L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi va expressar el seu desig d'encapçalar les llistes del seu partit, Forza Italia, a les eleccions europees del 25 de maig, malgrat que la seva condemna per frau fiscal pel cas Mediaset li impedeix presentar-se a comicis durant els propers sis anys. "M'agradaria ser primer de llista a totes les regions d'Itàlia a les europees", va assegurar el polític i empresari durant una reunió amb els coordinadors locals del seu partit a la seu d'aquest a la capital italiana.

"Ens concentrarem en la jornada electoral del proper 25 de maig i guanyarem, gràcies al treball dels coordinadors i de nombrosos clubs que estan naixent a tot Itàlia. Som ja més de 6.000 i arribarem als 12.000", va afegir.

Les seves paraules van ser considerades per alguns mitjans de comunicació italians com una "provocació", ja que el magnat està condemnat a quatre anys de presó per frau fiscal pel cas Mediaset, que queden reduïts a un d'acord amb una llei d'indults de 2006 i que podrà complir mitjançant serveis socials o mitjançant arrest domiciliari per la seva edat.

Berlusconi no podria presentar-se a eleccions, ni tan sols a unes europees per una llista italiana, en funció del que disposa la coneguda com a Llei Severino, aprovada pel Govern del tecnòcrata Mario Monti i que no permet presentar-se a comicis als condemnats a més de dos anys de presó.

A més, aquesta llei imposa la retirada de l'escó, prèvia votació del Parlament, a tot aquell parlamentari amb una condemna superior a dos anys de presó, fet que va motivar l'expulsió de Berlusconi de la Cambra alta italiana el passat 27 de novembre. Així mateix, Berlusconi té pendent el recurs davant el Tribunal Suprem de la pena de dos anys d'inhabilitació.