La Generalitat ha arribat a un acord amb el despatx d'Arquitectes i Enginyers Santiago Calatrava i les empreses constructores Acciona i Dragados pel qual les dues parts treballaran conjuntament per solucionar els despreniments de la façana del Palau de Les Arts Reina Sofía de Valencia.

El conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Màxim Buch, va mantenir una reunió a petició de la UTE formada per Acciona i Dragados i el despatx de Calatrava per buscar una solució als problemes en la coberta del Palau de Les Arts, el cost total de la qual només per retirar el revestiment ceràmic puja a tres milions d'euros.

El Palau es troba tancat des de finals de desembre, després de produir-se els primers despreniments i ha cancel·lat l'estrena de l'òpera Manon Lescaut, prevista per al proper 1 de febrer, amb un cost de 623.000 euros.

Després de la reunió, va afegir la Generalitat, "s'ha arribat al compromís per part de la UTE i el despatx de Calatrava per començar a treballar a partir del dilluns 13 de gener en les obres de reparació de la façana del Palau de Les Arts".