Tant la Fiscalia com la defensa de la infanta Cristina valoren no recórrer la seva imputació davant l'Audiència de Palma. Així, el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach està valorant la possibilitat de no recórrer l'acte del jutge José Castro, no perquè no estigui convençut que el magistrat s'està equivocant en atribuir a la Infanta un delicte fiscal i un altre de blanqueig de diners, sinó perquè valora si aquest recurs podria perjudicar la seva estratègia. Horrach mai ha amagat la postura que defensa sobre aquesta imputació. El fiscal Anticorrupció ha seguit al peu de la lletra la conclusió que han defensat els inspectors de l'Agència Tributària, en el sentit que no s'observa que Cristina de Borbó hagi comès un delicte fiscal, malgrat que s'ha comprovat que va realitzar despeses personals amb la targeta de crèdit d'Aizoon.

El fiscal està valorant si el recurs podria perjudicar l'estratègia que segueix amb aquest cas. Al marge de la crítica social que ha suposat per a Horrach defensar amb totes les armes la innocència de la Infanta, es valora si en aquesta ocasió existeixen possibilitats que l'Audiència accepti el recurs a l'acte del jutge Castro. El magistrat ha seguit al peu de la lletra les indicacions que li va marcar l'Audiència, que després d'anul·lar la imputació inicial de la filla del Rei per un delicte de tràfic d'influències, li va aconsellar que investigués si havia comès un delicte fiscal i un altre de blanqueig de diners.

El jutge no afirma en el seu acte que la Infanta hagi comès aquests delictes, però considera que existeixen indicis o sospites sòlides, fet pel qual justifica que la cridi a declarar com a imputada. Per tant, ara la situació que es planteja és molt diferent de l'ocasió anterior en la qual el jutge Castro va decidir citar la duquessa. I les possibilitats que l'Audiència confirmi aquest últim acte són molt més elevades. El fiscal ha valorat aquesta situació i, si l'Audiència confirma l'acte d'imputació, ja seran quatre els jutges (i no només Castro) els que defensen que existeixen dubtes sobre l'actuació de la duquessa i que mereix ser citada a declarar.

Paral·lelament, els advocats de la Infanta no van aclarir si finalment recorreran la imputació al final de la jornada que van passar a Madrid la infanta Cristina i el cap de l'equip jurídic que porta la seva defensa, Miquel Roca, després de reunir-se dijous a Barcelona.

Viatge a la capital

La infanta Cristina va viatjar dijous a la nit de Barcelona a Madrid, on es va veure ahir al migdia amb Roca, si bé la Casa del Rei no va confirmar si la infanta va participar en algun tipus de reunió a la Zarzuela i tampoc la seva presència a Madrid, perquè aquesta institució no informa sobre activitats de caràcter privat.

Roca va assegurar que fins i tot no ha redactat el recurs contra la imputació de la filla del Rei i va insistir que no revelarà la seva estratègia als mitjans de comunicació. "El secret professional és una exigència bàsica que respectaré", va destacar. Mentrestant, un lletrat del despatx de Roca, Jaime Riutort, es va reunir a Palma amb el jutge Castro, una trobada de la qual no va transcendir res.

El catedràtic de Dret Penal Jesús Silva, que s'ocupa al costat de Roca de la defensa de la Infanta, va indicar que la duquessa "confia, ha confiat i seguirà confiant" en el seu marit, Iñaki Urdangarin, i sempre ha actuat motivada per "la seva fe en el matrimoni i amor al seu marit". Silva va argumentar que "amor, matrimoni i desconfiança són absolutament incompatibles".