La jutge dels ERO, Mercedes Alaya, va reorganitzar el seu calendari de declaracions per a les properes setmanes, que afecta dos exalts càrrecs de la Junta imputats i els lletrats dels bufets Garrigues i Villasís, i va decidir imputar en la causa altres dos sindicalistes de CCOO.

La jutge Alaya imputa dos nous sindicalistes de CCOO, dels quals afirma que no només eren conscients de la inclusió d'intrusos an l'ERO de l'Hotel Cervantes de Torremolinos (Màlaga), sinó que "van facilitar el procés". Es tracta de José Cabrera, membre del Comitè Empresa, i Gonzalo Fuentes Guerrero, integrant de la federació de Comerç de CCOO a Màlaga.

Alaya va traslladar de dilluns 13 a dimecres 15 la declaració de Javier Aguado Hinojal, secretari general tècnic de la Conselleria de Treball entre 2004 i 2008, i de Lourdes Medina Varo, que va ocupar l'esmentat càrrec entre 2008 i 2012, i que figuren entre la vintena d'exalts càrrecs imputats al costat de l'exministra Magdalena Álvarez.

A més, va convocar per a divendres 17 José Miguel Caballero Real i Juan Antonio López de Carvajal, del Bufet Garrigues, i Daniel Gutiérrez Montaña, de l'Estudi Jurídic Villasís, despatxos que mediaven en els ERO investigats.

A més, va acordar citar vuit nous imputats per la seva intervenció en les ajudes de la Junta al Grup Rumasa i va demanar a la Guàrdia Civil que informi sobre els altres fills del propietari del grup, José María Ruiz Mateos, que s'ocupen d'àrees de negoci del grup, ja que en la causa estan ja implicats Javier i Pablo Ruiz Mateos.

Els nous imputats, que declararan els dies 22 i 23, són Miguel Rodríguez Ortega, director de l'Hotel Cervantes, pertanyent al grup Rumasa, qui "va signar la sol·licitud de l'ERO coneguent la inclusió de dues persones que no tenien dret a les prejubilacions". També és imputat Rafael Isla, gerent d'Autos Marbesol, empresa adquirida pel Grup Rumasa, per introduir en l'esmentat EROl'extreballador de la seva empresa José Antonio Cuevas. Antonio Isla, exgerent de Viajes Marbesol, és imputat per introduir a l'ERO de l'Hotel Cervantes l'extreballador Carlos Andrés Sendino, que no reunia els requisits. L'acte recull la imputació de dos sindicalistes de CCOO que s'uneixen a la vintena de representants d'UGT i CCOO ja imputats en la causa.