Pressionat per la comunitat internacional, el president interí de la República Centreafricana (RC), Michel Djotodia, va dimitir després de diverses setmanes de violència que han causat centenars de morts al seu país. Poc després de l'anunci de la dimissió, soldats francesos i africans de la missió internacional van prendre posicions a Bangui i controlen la capital del país centreafricà.

Mentrestant, milers de centreafricans van sortir al carrer per celebrar la renúncia de Djotodia, que va arribar el març al poder després d'un cop d'Estat del grup rebel Séleka.

"Els soldats francesos de l'Operació Sangaris i els de la missió internacional de la Unió Africana (Misca) han pres el control de les principals artèries de la capital centreafricana per fer front a qualsevol eventualitat", va assegurar un diplomàtic francès destinat a Bangui.

La dimissió de Djotodia es va produir a la capital del veí Txad, Djamena, on la Comunitat Econòmica dels Estats d'Àfrica Central (CEEAC) celebra una cimera sobre la situació en la RC, va informar el diari txadià Al Wihda. Al costat del president van renunciar també el primer ministre, Nicolas Tiengaye, i la resta del Govern de transició de la RC.

Ara, el Parlament de transició (CNT), que s'ha desplaçat a Djamena a petició dels líders de la CEEAC, ha d'elegir un nou cap d'Estat en una votació que hauria de celebrar-se a Bangui en el termini de quinze dies.

Segons la Carta Constitucional de Transició de la República Centreafricana, el president del CNT, Alexandre Ferdinand Nguendet, col·laborador de Djotodia, ha de dirigir el país de manera provisional a l'espera de l'elecció d'un nou president interí.