Una protesta veïnal contra la conversió en bulevard del carrer Vitòria, una de les principals artèries de Burgos, va desembocar divendres al vespre en greus incidents que van obligar a intervenir a diverses unitats de policies antiavalots. En total, els incidents es van saldar amb 17 detinguts, entre ells un menor, i nou policies ferits, segons va informar ahir la Subdelegació del Govern a la província.

Els detinguts havien d'anar passant a disposició judicial, segons va confirmar en un comunicat la Subdelegació del Govern en Burgos, que va explicar que durant els incidents van resultar ferits vuit agents del Cos Nacional de Policia i un de la Policia Local.

Diverses oficines bancàries van patir danys i a la zona pràcticament no queden bancs, senyals ni papereres en peu, a més que molts fanals estan també malmesos.

Els serveis de neteja van tardar gairebé tres hores a endreçar el carrer després dels incidents, en els que, segons l'Ajuntament, es van cremar més d'una trentena de contenidors, en un tram d'uns 800 metres del carrer.

Part de les restes es van haver de retirar amb una màquina especial, ja que el plàstic cremat s'havia fos amb l'asfalt del carrer.