Les travesses sobre si finalment la Infanta baixarà o no caminant la famosa rampa dels jutjats ja han començat. I si de la Policia depèn ho farà en cotxe i no a peu, com han fet la resta d'imputats del cas Nóos, inclòs Iñaki Urdangarin, el gendre del Rei. Ahir mateix es va començar a treballar en l'operatiu de seguretat que s'establirà el proper dia 8 de febrer davant la presència de la duquessa de Palma als jutjats de Via Alemanya.

Per als responsables policials la seguretat de la Infanta està per sobre d'altres circumstàncies i es prendran totes les mesures que calguin per impedir que ella pugui resultar agredida. La Policia compta amb l'experiència que va suposar l'operatiu que ja es va muntar en la primera declaració, ara fa ja gairebé dos anys, del duc de Palma.

Aquella vegada els responsables de Seguretat de la Casa Reial, en col·laboració amb els responsables policials de Palma, van establir un complet pla que va consistir a estudiar tots i cadascun dels punts on es podia posar en perill la integritat del marit de la Infanta.

La Policia, finalment, va aconsellar que Iñaki Urdangarin no entrés a l'edifici judicial caminant, sinó que ho fes en cotxe, ja que hi avia diferents zones al voltant de l'edifici des d'on se li podien llançar objectes. Encara que inicialment el jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, no estava disposat a dispensar un tracte de favor al duc, com no havia fet amb cap dels altres imputats finalment va haver d'acceptar la proposta de la Policia.