Els responsables d'Exteriors dels Estats Units, John Kerry, i Rússia, Serguei Lavrov, van demanar un alto el foc "limitat" a Síria que afecti la regió d'Alep previ a l'obertura de negociacions a Ginebra. La crida, avalada pel representant de l'ONU i de la Lliga Àrab per a la regió, Lajdar Brahimi, serviria per crear "una bona atmosfera" per a la reunió de Ginebra 2 del 22 de gener, destinada a buscar una "sortida política" al conflicte armat.

Al costat d'aquest alto el foc, Lavrov i Kerry van demanar que s'avanci en l'intercanvi de presoners entre els contendents i que es permeti de manera urgent l'accés a les zones més afectades per socórrer la població civil.

Mentrestant, l'Estat Islàmic de l'Iraq i del Llevant, vinculat a Al-Qaeda, va executar, entre diumenge i ahir almenys seixanta rebels de grups islamistes a les províncies d'Homs i Al Raqa, al centre i el nord de Síria respectivament. L'Observatori Sirià de Drets Humans va precisar que almenys catorze insurgents van morir a mans dels jihaddistes en una zona desèrtica propera a la localitat de Sujna, a Homs, després de combats entre els dos bàndols.

Per altra banda, almenys 48 persones han mort en els darrers mesos per l'escassetat d'aliments i medecines al camp de refugiats palestins d'Al-Iarmuk, en el sud de Damasc, va assegurar el director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abderrahman.

Abderrahman va explicar que des de fa mesos hi ha enfrontaments entre les forces del règim i els rebels als voltants del camp, que està assetjat per les autoritats, que impedeixen l'entrada d'ajuda humanitària. Les darreres dues víctimes mortals per la fam i la falta de medecines van ser dos homes que van morir diumenge.

Per part seva, el ministre britànic d'Exteriors, William Hague, va assegurar que la situació a Síria "és horrible" i "està empitjorant", al mateix temps que va anunciar que una fragata britànica escortarà la sortida d'armes químiques del país àrab. Hague va informar als diputats sobre la reunió d'aquest cap de setmana a París.