El president del Govern, Mariano Rajoy, va iniciar l'agenda de la seva visita a Washington recordant en un solemne acte al cementiri nacional d'Arlington els soldats dels Estats Units morts en guerra. Rajoy, qui va arribar diumenge a la nit a la capital nord-americana, es va traslladar ahir a primera hora del matí al cementiri d'Arlington, situat als afores de la ciutat i en el qual descansen uns 300.000 soldats nord-americans.

També hi ha diversos memorials i tombes com la de qui va ser president dels Estats Units John Fitzgerald Kennedy, assassinat fa cinquanta anys a Dallas.

Rajoy va ser rebut pel comandant major del districte de Washington, Jeffrey S.Buchanan, qui el va acompanyar fins al lloc en el qual van escoltar els himnes nacionals d'Espanya i els Estats Units.

Rajoy, al costat de la resta de la delegació que forma part d'aquesta visita a Washington, es va dirigir després a la tomba del soldat desconegut per una escalinata flanquejada per militars nord-americans. Allà va dipositar una corona de flors amb els colors de la bandera espanyola i una cinta amb la inscripció "El president del Govern d'Espanya". Posteriorment Rajoy va visitar el memorial erigit en honor dels militars nord-americans.

El cementiri d'Arlington es va obrir ahir perquè Rajoy pogués presidir aquest acte, ja que, habitualment, els dilluns roman tancat.

Després de l'entrevista amb Obama, i des de la Casa Blanca es va desplaçar a la seu del Fons Monetari Internacional (FMI) per reunir-se amb la seva directora gerent, Christine Lagarde. Rajoy va tancar la jornada presidint un acte a la residència de l'ambaixador d'Espanya als Estats Units, Ramón Gil Casares, durant la qual va imposar la Gran Creu d'Isabel la Catòlica al senador demòcrata d'origen hispà Bob Menéndez, president de la Comissió de Relacions Exteriors del Senat nord-americà.

Avui, el president del Govern es reunirà amb el secretari general de l'Organització d'Estats Americans, José Miguel Insulza, i intervindrà a la Cambra de Comerç dels Estats Units.