La grip A ja ha causat enguany dues víctimes, en conèixer-se ahir dues morts a Aragó i Cantàbria. Així, un home de 76 anys que es trobava ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Miguel Servet de Saragossa va perdre la vida al migdia d'ahir. L'home, que no constava com a vacunat de grip, estava afectat, a més, per diverses patologies cròniques prèvies i havia ingressat a l'UCI de l'hospital en estat molt greu.

A la comunitat aragonesa, 43 persones continuen ingressades per aquest virus, d'elles 18 en unitats de cures intensives, la majoria a hospitals de Saragossa i nou a la província de Terol. Així, a la capital aragonesa la major part dels ingressats estan a l'Hospital Miguel Servet, amb un total de 20 pacients, dels quals vuit es troben a l'UCI.

A més d'en aquest hospital, a la província de Saragossa hi ha altres sis pacients al Royo Villanueva, dos d'ells a l'UCI; set al Clínic Universitari, dels quals cinc estan a la unitat especialitzada, i un altre a planta a Calataiud.

Paral·lelament, un home de 62 anys que estava ingressat a l'Hospital de Sierrallana de Torrelavega (Cantàbria) va morir dissabte per complicacions derivades del virus de la grip A N1-H1, encara que el Laboratori de Microbiologia no va confirmar la causa de la mort fins a ahir a la tarda.

Segons va informar la Conselleria de Sanitat de Cantàbria, l'home va ingressar el 25 de desembre a l'hospital de Reinosa amb un quadre de dificultat respiratòria causat per una pneumònia bilateral. Dos dies després, i davant la mala evolució del seu estat clínic, va ser traslladat a l'Hospital de Sierrallana de Torrelavega, on va romandre ingressat a la Unitat de Cures Intensives fins a la seva mort dissabte passat.