El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, va demanar ahir a l'Audiència de Palma que eviti que la infanta Cristina hagi de fer el passeig davant la premsa el 8 de febrer, dia de la seva declaració com a imputada pel cas Nóos. Jesús Silva, advocat de la duquessa de Palma, també es va oposar a que la seva clienta baixi la rampa dels jutjats i va advocar per la seva arribada en cotxe fins a la porta.

Per contra, PSOE, UPyD, PNB i Esquerra Plural es van manifestar a favor que la filla del Rei baixi la rampa del darrere dels jutjats, com qualsevol imputat, inclòs el seu marit.

Ruiz-Gallardón va assegurar que cal evitar judicis paral·lels i davant la declaració de la infanta Cristina espera que l'Audiència de Palma adoptarà les mesures necessàries perquè no hi hagi situacions que puguin ser perjudicials.

El ministre va consdierar que "el que no ha de significar mai una activitat de col·laboració amb l'Administració de Justícia és que es produeixin penes paral·leles", quan la Infanta "voluntàriament ha renunciat al recurs contra la seva imputació i ha demanat declarar".

Les paraules del ministre van ser comentades pels partits polítics, que, llevat del PP, es van mostrar a favor que la filla del Rei accedeixi a peu als jutjats. Els portaveus parlamentaris d'UPyD, Rosa Díez, i del PNB, Aitor Esteban, van rebutjar que es pugui concedir un tracte de favor a la infanta Cristina. Díez i Esteban es van oposar a la possibilitat que la Infanta pugui entrar en cotxe. "Són moments durs, suposo que a tothom li pot passar, però si la resta de les persones han hagut de baixar aquesta rampa, inclòs el seu marit, doncs imagino que a ella també li tocarà", va assegurar Esteban. Rosa Díez va considerar que el Govern no té per què "protegir ningú", sinó que la seva funció és protegir l'interès general perquè les persones imputades declarin "sense cap tipus de prevenció ni trava".

També Soraya Rodríguez, portaveu socialista al Congrés, va recordar que "tots els espanyols són iguals davant la Llei". El PP es va desmarcar de la tònica general, i el seu portaveu al Congrés, Fernando Alonso, va reclamar que "no es faci espectacle" amb la compareixença i va recordar que hi ha una altra porta al jutjat.

Paral·lelament, el jutge del cas Nóos, José Castro, ha iniciat els tràmits per organitzar la declaració com a imputada de la infanta Cristina, una compareixença que preveu gravar en vídeo, com s'ha fet en situacions similars. El Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma prepara ja la compareixença judicial de la filla menor del Rei, que, en principi, se celebrarà a la mateixa sala dels jutjats de la capital balear en la qual va declarar el seu marit el febrer de 2012 i de 2013.

En aquest sentit, Silva va afirmar que prefereix que la filla del Rei acudeixi a declarar com a imputada davant del jutge del cas Nóos sense "passeig" davant les càmeres per la rampa que dóna accés als jutjats de Palma i que l'interrogatori no sigui gravat en vídeo.

Finalment, el fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, va comunicar al jutge instructor que renúncia a recórrer contra la imputació de la infanta Cristina, tot i que afirma "no compartir" les tesis del jutge instructor.