El president de França, François Hollande, va buscar desviar l'interès mediàtic per la seva vida personal amb un discurs centrat en el full de ruta per als propers anys, marcat per la necessitat d'estalviar 65.000 milions d'euros addicionals abans de finals de 2017. La seva conferència de premsa anual, la tercera des de l'inici del seu mandat, va atreure en aquesta ocasió gairebé 670 periodistes al Palau de l'Elisi, moguts per l'intent d'aconseguir aclariments sobre el seu suposat idil·li amb l'actriu Julie Gayet, i la situació en què aquesta relació deixa la seva parella oficial, Valérie Trierweiler.

Després de mitja hora d'intervenció, en la qual va fer una radiografia de l'economia francesa amb missatges d'optimisme i la constatació que encara queden batalles per guanyar, el torn de preguntes va anar directe a l'escàndol que acapara les portades dels mitjans. "Tothom, en la seva vida personal, pot travessar crisis. És el meu cas. Són moments dolorosos, però tinc un principi i és que els assumptes privats es tracten en la intimitat. No és doncs el lloc i el moment de fer-ho", va contestar el mandatari gal a la pregunta de si Trierweiler seguia sent la primera dama.

L'anunci que donarà més detalls abans del viatge previst per a l'11 de febrer als Estats Units no va impedir que en les gairebé tres hores de compareixença la suposada infidelitat apareguès una i una altra vegada en les preguntes de la premsa, malgrat els seus esforços per tornar al terreny econòmic i polític.

Hollande va expressar la seva "total indignació" per la difusió del reportatge que va posar al descobert aquesta relació, va descartar emprendre mesures legals, va lamentar que s'hagi violat una "llibertat fonamental", la del dret a la vida privada, i va assegurar que, tot i els interrogants que les seves escapades han aixecat, la seva seguretat està en tot moment garantida.

"La popularitat és un avantatge i la impopularitat un desavantatge? Crec que el que he de fer és permetre que el meu país sigui més fort que a l'inici del meu mandat", va apuntar, deixant clara també la seva intenció de tornar la confiança al país.