L'Ajuntament de Burgos va decidir paralitzar les obres que es portaven a terme al barri de Gamonal, per les quals han protestat des de divendres passat milers de persones i que han acabat en incidents amb més quaranta detinguts. L'alcalde de Burgos, Javier Lacalle, va anunciar la paralització de les obres, tot assegurant que "s'obre un parèntesi" que va estimar que no hauria d'anar més enllà dels quinze o vint dies, durant els quals aprofitaran per dialogar en una comissió que es crearà per a aquesta finalitat. A la comissió participaran els grups polítics municipals, les associacions de veïns, també les contràries al projecte, i tècnics del consistori.

Preguntat pels periodistes sobre l'abast o possibles límits d'aquesta comissió, l'alcalde va assenyalar que "no és moment per parlar de línies vermelles, sinó d'ampliar acords i un consens en el qual l'ajuntament porta dos anys treballant i que ha suposat diverses modificacions del projecte inicial per incloure suggeriments i al·legacions de particulars i col·lectius". "Per a l'ajuntament allò important és el major benestar per a cada ciutadà de Burgos i això està per damunt de cinquanta obres", va afirmar el primer edil.

El vicealcalde, Ángel Ibáñez, va explicar que l'avaluació de danys que va realitzar l'ajuntament només en mobiliari i béns públics pels disturbis dels últims dies supera els 50.000 euros. Va recordar que a aquesta quantitat s'hauria de sumar els danys en efectes de la pròpia empresa i els que s'han produït en altres béns privats com són les sucursals d'entitats bancàries de la zona que han resultat danyades.

Per altra banda, un dels joves que romania des de dilluns a la nit a la presó pels incidents va quedar en llibertat, després de pagar la fiança de 3.000 euros que li va imposar la titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de la ciutat. Cap jove més va passar a disposició judicial, una vegada que van quedar en llibertat provisional altres 27 majors d'edat detinguts en els darrers dies. Els incidents es van repetir dilluns a nit al final de la protesta veïnal contra la conversió en bulevard de part del carrer Vitoria. Policies antiavalots i manifestants van protagonitzar carreres.