El president del Govern, Mariano Rajoy, va afirmar que, gràcies a les reformes, Espanya crearà ocupació fins i tot amb taxes baixes de creixement, durant un encontre amb un reduït grup de periodistes nord-americans en el marc de la seva visita a Washington. Rajoy va indicar també que l'alta taxa de desocupació és "el problema número 1" d'Espanya i va afegir que el país necessita "crear les condicions macroeconòmiques" propícies per a la generació de nous llocs de treball. En aquest 2014 "tindrem creixement" durant tot l'any, va explicar. Fa només un any hi havia "dubtes" fins i tot sobre la supervivència de l'euro i avui "tot això ha canviat", va comentar també el cap de l'Executiu.

Paral·lelament, el president del Govern va presentar als principals inversors dels Estats Units el "canvi de cicle" de l'economia espanyola, que va qualificar de "puixant, sana i duradora en el temps", i va dir que, amb les seves reformes, Espanya s'ha guanyat "un fonamentat dret a l'esperança". Rajoy va exposar la imatge de recuperació de l'economia espanyola en la seva intervenció davant la Cambra de Comerç nord-americana, l'acte central de la segona jornada de visita a Washington,

El president d'aquesta cambra, Thomas J.Donohue, va presentar el president del Govern, de qui va destacar que "amb el seu fort lideratge" està complint els compromisos d'Espanya. Rajoy vadestacar que el creixement econòmic a Espanya serà sòlid i sostenible, i que el seu nou patró de creixement està fonamentat en la competitivitat.

Reunió amb Insulza

Finalment, el president del Govern va parlar amb el titular de l'OEA, José Miguel Insulza, sobre l'actualitat a Llatinoamèrica i l'estat de les relacions comercials, la recuperació econòmica a Europa i el compromís d'Espanya amb l'organisme continental. La reunió que tots dos van mantenir a la seu de l'Organització d'Estats Americans (OEA) es va centrar més en assumptes econòmics que polítics, segons va explicar Insulza en concloure la trobada.