Un sergent de la Guàrdia Civil a la caserna del Algar, a Cartagena, ha estat sancionat amb un dia de suspensió de funcions, en considerar el Ministeri d'Interior que va incórrer en una falta lleu "per desconsideració o incorrecció amb els subordinats en l'exercici de les seves funcions", segons la resolució de la direcció general de la Guàrdia Civil.

Al sergent li havien obert expedient després d'una denúncia presentada per l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), que integra al 60% de la plantilla a la comunitat murciana. L'organització considerava que havia incorregut en una falta greu per l'escrit de resposta que el superior va remetre a un subordinat que li havia presentat en un recurs anteriorment la seva disconformitat amb la planificació de serveis que s'havia fet a la caserna per als mesos de desembre de 2012 i gener de 2013, és a dir, el Nadal de l'any passat.

En aquest escrit, el sergent rebutjava els arguments del guàrdia civil i li recomanava, entre d'altres coses, llegir el Nou Testament -en concret, la referència Lucas 6, 37-42- per recriminar-li que presentés el seu escrit la Nit de Nadal, "dia en què es rememora la ràpida arribada del Fill de Déu al món", va indicar el suboficial de la Benemèrita en la carta dirigida al guàrdia civil.

El sergent ja ha complert la sanció, ja que als cossos militars com la Guàrdia Civil sempre es compleixen abans fins i tot que l'afectat pugui recórrer-les. El Ministeri d'Interior, no obstant això, no va considerar que la conducta del superior constituís falta greu, el que hagués implicat una sanció de cinc dies de suspensió. AUGC va criticar que el procediment no s'ha tractat amb la mateixa diligència que quan el sancionat és un agent.