El Ministeri francès de Cultura va fer marxa enrere en el nomenament per a una missió pública de l'actriu Julie Gayet, amb la qual el president François Hollande podria estar mantenint una relació, segons les revelacions d'una revista del cor. El gabinet de la ministra de Cultura, Aurélie Filippetti, va afirmar que no s'havia oficialitzat el nomenament de Gayet com a membre del jurat que ha d'elegir els becats de la Villa Médicis, una prestigiosa institució cultural francesa a Roma, i que el decret necessari no s'ha signat ni se signarà.

Després que la premsa filtrés de matinada la designació de l'actriu, el nom de la qual fins i tot apareixia a la pàgina d'Internet de Villa Médicis com a nou membre del jurat, el gabinet de Filippetti va explicar que la inclusió de Gayet havia estat una proposta del director d'aquest organisme, Eric de Chassey.

El setmanari satíric Le Canard Enchané va ser el que primer va fer referència a la missió encomanada a la suposada amant d'Hollande, precisant que la decisió s'havia pres "abans de Nadal".

Això significava que la suposada elecció de l'actriu per elegir els investigadors o artistes que a partir de setembre estaran becats a la Villa Médicis per un període de 12 a 18 mesos s'havia produït abans que Closer publiqués divendres passat les fotografies amb les quals la revista informava de la suposada relació del cap de l'Estat amb l'actriu.

Per altra banda, Gayet denunciarà la revista Closer per divulgar la seva suposada relació amb el president de França. La demanda es produiria sense que Hollande, de 59 anys, ni Gayet, de 41, hagin confirmat ni desmentit la ?presumpta aventura que se'ls atribueix.

El mes de març del 2013, ?Gayet ja havia interposat una denúncia per identificar als autors d'un rumor que circulava per Internet i que feia referència seu presumpte idil·li amb Hollande.

El president francès va criticar dimarts amb duresa Closer per haver divulgat la seva vida privada, i es va negar a comentar les informacions durant una multitudinària conferència de premsa en la qual va ser interrogat sobre la qüestió de manera repetida.

El cap de l'Estat únicament es va comprometre a clarificar abans de l'11 de febrer si la seva actual parella, Valérie Trierweiler, segueix sent la primera dama de França.