Els països i organismes donants es van comprometre a destinar una ajuda de 1.750 milions d'euros per a Síria, va anunciar el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon. Ban va assegurar que aproximadament 9,3 milions de sirians necessiten ajuda humanitària, de la mateixa manera que un 80 per cent dels refugiats palestins a Síria,

El conflicte sirià, que ha causat més de 100.000 morts des de març de 2011, ha portat uns tres milions de persones a refugiar-se a altres països, va recordar el secretari general de l'ONU.

En la conferència de donants, en la qual participen 69 països, Ban va destacar que s'han registrat casos de morts per fam a Síria i que ha augmentat la violència contra les dones i els menors, al mateix temps que han reaparegut malalties com la poliomielitis, abans eradicada a la regió.

Per altra banda, almenys 26 persones van morir en un atemptat amb cotxe bomba, suposadament perpetrat per l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant, vinculat a Al-Qaeda, a la província septentrional d'Alep. Desenes de persones van resultar ferides en l'atemptat a la localitat de Yarabulus, algunes de greument, fet pel qual l'Observatori Sirià de Drets Humans no va descartar que el nombre de víctimes mortals pugui augmentar.