El PP extremeny insta el Govern a aturar la llei de l´avortament

Els principals grups del Parlament Europeu s'oposen a la reforma de l'Executiu espanyol

16.01.2014 | 07:35
El president extremeny és un dels líders del PP més crítics amb la nova llei de l´avortament.
El president extremeny és un dels líders del PP més crítics amb la nova llei de l´avortament.

El PP extremeny va votar en contra de la retirada de l'avantprojecte de llei de l'avortament recollida en dues propostes del PSOE i IU, però va registrar al parlament autonòmic una iniciativa pròpia en la qual sol·licita al Govern que "no avanci" mentre no s'obri un procés de diàleg i s'aconsegueixi un consens.
El Parlament extremeny va celebrar una sessió plenària amb la vista posada en el debat de dues propostes de PSOE i IU en les quals s'instava el Govern central a retirar l'avantprojecte de llei de l'avortament. Des de dimarts el PP havia intentat consensuar amb els grups una declaració institucional sobre aquest assumpte, però els socialistes -que havien presentat la seva proposta feia temps i que apostaven directament per exigir la retirada del avantprojecte- s'hi van oposar.
Davant aquesta situació, el grup parlamentari popular va decidir registrar al matí, i a escasses hores que es debatessin les dues propostes de pronunciament de PSOE i IU, una iniciativa pròpia que haurà d'esperar a ser debatuda en el proper ple de la Cambra. En ella, els populars extremenys demanen "obrir un procés de diàleg i debat amb altres forces que condueixi a una regulació de la interrupció voluntària de l'embaràs molt més consensuada i d'acord amb la societat plural i secularitzada d'avui i, en consonància, amb les legislacions dels països de l'entorn d'Espanya".
En aquest sentit, el portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Alfonso Alonso, va afirmar que considera que "està clar" que hi haurà canvis en l'avantprojecte de llei de l'avortament que ha elaborat el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. "No cal tenir por al debat públic i a escoltar els altres per millorar un text i que reuneixi més consens", va assegurar.
Per part seva, els principals grups del Parlament Europeu, a excepció del Partit Popular Europeu, van demanar al Govern espanyol que faci marxa enrere en la seva recent reforma de la Llei de l'Avortament per considerar que va en contra del dret de les dones a decidir lliurement sobre la maternitat. En tot cas, el debat formal al ple de l'Eurocambra tindrà lloc avui.

Espanya Internacional

Un tuit de Barack Obama, rècord de «m´agrada»

Un tuit de l'expresident dels EUA Barack Obama sobre la violència racista de dissabte passat a...

Londres vol evitar fronteres entre les dues Irlandes després del Brexit

Londres vol evitar fronteres entre les dues Irlandes després del Brexit

El Regne Unit pretén que tant les persones com els béns comercials continuïn viatjant lliurement...

El PSOE instarà el Congrés a fixar quantes nacionalitats hi ha a Espanya

El PSOE instarà el Congrés a fixar quantes nacionalitats hi ha a Espanya

Els socialistes aposten per un Estat plurinacional en el marc d'una reforma de la Constitució. La...

La policia filipina mata 32 persones en 24 hores en una operació antidroga

La policia filipina va matar 32 sospitosos en un interval de només 24 hores en...

El líder opositor rus denuncia que el Kremlin finança el règim de Maduro

L'Assemblea Constituent ratifica els 13 magistrats del Tribunal Suprem que van ser...

Enllaços recomanats: Premis cinema