Més de tres-centes persones reunides en assemblea van decidir al lloc de les obres que es desenvolupen per convertir part del carrer Vitòria de Burgos en bulevard que continuïn les mobilitzacions i van convocar una manifestació per a les set de la tarda d'ahir. La manifestació va transcórrer des del lloc de les obres, que rebutgen els convocants de les mobilitzacions, fins a la Comissaria del Cos Nacional de Policia, com en dies anteriors, per demanar la posada en llibertat dels detinguts després dels incidents registrats en els darrers dies.

Segons van informar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó (TSJCyL), fins ara han estat empresonades sis persones, de les quals, ahir, una d'elles va pagar la fiança, mentre que altres dos dels arrestats, en concret la nit de dilluns, van abandonar la presó ahir. D'aquesta forma queden tres persones a la presó com a suposats autors de desordres públics i en el cas d'alguns d'ells per atemptat a l'autoritat.

De la resta de persones que van ser detingudes, vint-i-nou es troben en llibertat provisional, mentre que onze menors han passat a disposició de la Fiscalia, sense que s'hagi facilitat més informació sobre això a causa de la seva edat.

Després de l'assemblea desenvolupada ahir, diverses desenes de persones segueixen concentrades al lloc de les obres que es porten a terme al carrer Vitòria del barri de Gamonal, que dimarts va decidir paralitzar l'Ajuntament de Burgos per intentar buscar un consens.

Paral·lelament, diversos centenars de persones es van concentrar a la tarda a la Puerta del Sol de Madrid per mostrar la seva solidaritat amb les protestes veïnals del barri de Gamonal de Burgos i per demanar la llibertat dels detinguts en els incidents allà registrats.

Convocats per diversos moviments i col·lectius socials, entre ells la Coordinadora 25-S i la Coordinadora Antifeixista, els congregats -uns 400 segons fonts policials- es van reunir a les set de la tarda a la Puerta del Sol, a ple centre de Madrid.