Els egipcis que van acudir dimarts i dimecres a votar sobre la nova Constitució egípcia van avalar de manera aclaparadora la seva aprovació, fet que les autoritats interines han interpretat com un clar aval per al seu pla de transició. Els primers resultats filtrats pels mitjans estatals i privats apunten que la nova Carta Magna va ser ratificada per més del 95% dels votants, un suport que sens dubte es va veure beneficiat per les gairebé inexistents crides al "no". Per conèixer les dades oficials caldrà esperar, no obstant això, a demà, quan la Comissió Electoral té previst difondre-les en una roda de premsa.

Després de la més que segura ratificació del text -que ningú posava en dubte abans del referèndum-, Egipte es dirigirà previsiblement cap a les eleccions presidencials, davant les que surt reforçada la figura del cap de les Forces Armades, general Abdel Fatah al Sisi, qui va suggerir que es presentaria si "el poble" així s'ho demanava.

No obstant això, encara no s'ha determinat quin va ser l'índex de participació, verdader cavall de batalla en la consulta, tot i que les autoritats ja han deixat caure que aquesta va sobrepassar el 33% de participació de fa un any en la consulta sobre la Constitució redactada pels Germans Musulmans.