El jutge del cas Nóos, José Castro, va citar per al proper dia 25 els tres inspectors d'Hisenda i els altres vuit testimonis la declaració dels quals va sol·licitar el fiscal, però va evitar replicar la seva acusació que basa la imputació de la Infanta en una "teoria conspiratòria". Així, l'instructor del cas Nóos atén totes les peticions del fiscal Pedro Horrach i crida també a declarar un pèrit proposat pel sindicat Manos Limpias que, al contrari que els funcionaris de l'Agència Tributària, sí opina que la filla del Rei va cometre delicte fiscal.

Castro es limita en el seu escrit a ordenar la citació de testimonis sense entrar en consideracions sobre l'"absurda i denigrant teoria d'una suposada manipulació tendenciosa" que li atribueix el fiscal. Al matí, en ser preguntat per aquesta desqualificació a la seva arribada al jutjat, va anunciar que no faria "absolutament cap comentari".

Per al 25 de gener van ser citats als jutjats de Palma dos inspectors d'Hisenda responsables de l'anàlisi de l'activitat econòmica de la infanta Cristina a través de la seva empresa Aizoon, que compareixeran com a pèrits, i una altra inspectora fiscal declararà com a testimoni.

El fiscal va considerar "imprescindible" que aquests funcionaris de l'Agència Tributària argumentessin la seva conclusió que la duquessa de Palma no va cometre delictes fiscals després que el jutge la qüestionés en l'acte del 7 de gener en el qual va imputar la filla del Rei per considerar que sí que hi ha indicis que va poder defraudar a Hisenda més de 120.000 euros en un any, a més de blanquejar diners procedents d'activitats il·lícites.

Castro també va fixar la declaració de representants de set empreses en els consells d'administració de les quals va participar el marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, i que ja van testificar que efectivament el duc de Palma va formar part d'aquests òrgans. Horrach va demanar la pràctica d'aquesta prova per entendre que l'instructor qüestionava la veracitat de l'afirmació que van fer aquests testimonis quan van declarar.

Per part seva, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va mostrar el seu "més complet suport" al fiscal del cas Nóos i va opinar que si el jutge Castro ha cridat a declarar els inspectors d'Hisenda autors dels informes de la infanta Cristina, això "revela que no hi ha una guerra".

Diligències importants

Torres-Dulce va destacar que "el més important en aquest moment" és que el jutge instructor, al qual va expressar "tot el seu respecte", ha adoptat una decisió d'acord amb el fiscal, que és "practicar unes diligències molt importants". Torres-Dulce va valorar positivament que el jutge Castro hagi accedit a la petició del fiscal.