Jutges per a la Democràcia (JpD) va denunciar les pressions que segons el seu parer està rebent el jutge del cas Nóos, José Castro, fet pel qual va demanar al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i al fiscal general de l'Estat que adoptin totes les mesures necessàries perquè no segueixin produint-se. JpD va assenyalar en un comunicat que "la investigació penal que realitza el magistrat, que afecta persones properes a la Casa Reial, ha estat acompanyada de nombroses circumstàncies que són especialment negatives per a l'actuació d'una justícia independent".

Paral·lelament, l'Associació Professional de la Magistratura (APM) va mostrar la seva preocupació davant "els atacs personals" que estan patint diversos jutges derivats de les resolucions per ells dictades, en al·lusió a les acusacions del fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, al jutge Castro.

Rajoy no es pronuncia

Per part seva, el president del Govern, Mariano Rajoy, va evitar pronunciar-se sobre si la infanta Cristina ha o no de fer "la passejada" davant les càmeres per la rampa que dóna accés als jutjats de Palma i va expressar el seu total respecte per les actuacions dels jutges, de la Fiscalia i del Ministeri de Justícia.

En un altre ordre de coses, el president del grup d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, va reclamar al govern municipal que "iniciï els tràmits per retirar la Medalla d'Or de la ciutat a la infanta Cristina". Gomà va recordar que aquesta medalla "és la màxima distinció que pot atorgar l'Ajuntament", i que es concedeix "a aquelles persones que hagin destacat per haver prestat serveis rellevants a la ciutat".