La defensa de l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar, condemnada a 11,5 anys de presó per corrupció, busca pactar amb la Fiscalia Anticorrupció per aconseguir beneficis carceraris i reduir les possibles penes que podrien recaure sobre ella en les causes que encara té obertes.

Munar, també expresidenta del Parlament balear, va ingressar el juliol passat a la presó de Palma per les dues condemnes d'un total d'11,5 anys de presó contra ella per corrupció, en concret dels casos Can Domenge i Maquillatge (aquesta darrera sentència confirmada pel Tribunal Suprem).

Fins ara s'han celebrat dues ?reu?nions entre la defensa de Munar i la Fiscalia Anticorrupció. Aquestes trobades no han estat, no obstant això, bilaterals, ja que en ells també han participat els advocats d'altres dos expresidents d'Unió Mallorquina imputats i condemnats per corrupció, Miquel Àngel Flaquer i Miquel Nadal, per intentar arribar a acords.

En el cas de Munar, si prosperés un pacte, aquest podria anar en la direcció de tornar diners a les arques públiques i reconèixer els fets, actes que li reportarien beneficis penitenciaris i rebaixes en el cas de futures condemnes. L'expresidenta del Parlament balear declararà el 22 de gener.