Obama ordena deixar d´espiar els governants de països aliats

El president dels EUA proposa que el Govern deixi de controlar els registres telefònics dels ciutadans

18.01.2014 | 00:00
Obama va anunciar reformes en matèria d´espionatge.
Obama va anunciar reformes en matèria d´espionatge.

El president nord-americà, Barack Obama, va anunciar que, com a part de les reformes de les pràctiques d'espionatge que porta a terme l'Agència de Seguretat Nacional (NSA), no s'espiarà governants de països aliats. En una intervenció al Departament de Justícia, Obama va prometre més garanties per als ciutadans de països estrangers i que no s'espiarà els caps d'Estat o govern aliats, com van denunciar la cancellera alemanya, Ángela Merkel, i la presidenta brasilera, Dilma Rousseff.
Paral·lelament, Obama va proposar que el Govern deixi de controlar els registres telefònics de milions de ciutadans recopilats per l'Agència de Seguretat Nacional i va ordenar que els organismes d'intel·ligència necessitin permís judicial. Segons el president dels EUA, aquest programa de la NSA, revelat per l'expert Edward Snowden el juny passat, ha de continuar, però ha de ser reformat.
Per part seva, el creador de WikiLeaks, Julian Assange, va assegurar que Obama s'ha vist "arrossegat" per Snowden a presentar reformes de l'espionatge nord-americà. "Està clar que el president no hauria canviat d'opinió si no hagués estat per Edward Snowden i altres informants abans que ell", va assegurar Assange des de Londres.

Enllaços recomanats: Premis cinema