La revista Closer, que va revelar el suposat idil·li entre el president francès, François Hollande, i l'actriu Julie Gayet, va afirmar que aquesta relació va començar abans de la seva arribada a l'Elisi, on resideix amb la primera dama, Valérie Trierweiler. La seva primera trobada, segons la nova exclusiva del setmanari, es remunta a 2011 i va estar propiciada per l'exparella d'Hollande i mare dels seus quatre fills, Ségolène Royal.

Una setmana després que el reportatge de Closer posés a la portada de tots els mitjans el presumpte idil·li, la revista recorda com l'actriu va passar a ser una habitual als mítings d'Hollande, en els quals s'asseia tres o quatre fileres per darrere. Aquestes reunions públiques van derivar en una relació "més íntima", que comptava amb llocs habituals de trobada: el primer, als locals de la productora de Gayet, va acabar sent subs?tituït perquè el porter de l'edifici va intentar fotografiar-los.

La parella solia veure's també al domicili de l'actriu, segons la revista, i posteriorment a l'apartament del carrer Cirque en què el fotògraf de Closer va captar les anades i vingudes i va acabar fent públic un rumor que circulava des de feia mesos.

La visita d'Hollande al rodatge del film de Gayet Âmes de papier va fer que aquestes enraonies acabessin arribant a Trierweiler, i que en la promoció de la pel·lícula en el programa Le Grand Journal de Canal Plus un dels seus actors, Stéphane Guillon, exclamés: "El president adora la pel·lícula, la seva dona, molt menys!".

Una amiga de l'encara primera dama va afirmar a Le Parisien que la periodista seguia pensant fins fa poc que la seva relació no s'havia trencat, però l'exmarit de Gayet, Santiago Amigorena, ha deixat caure que aquesta relació està més que consolidada.

Trierweiler segueix ingressada a l'hospital de la Salpêtrière, encara amb "fatiga nerviosa extrema", i el president la va visitar per primera vegada dijous a la nit. L'Elisi es va plantejar difondre el cap de setmana passat un comunicat en el qual s'anunciava la seva ruptura amb Trierweiler, va revelar Le Parisien, però l'hospitalització d'aquesta va acabar desfent aquests plans.