Faustino Orbegozo Gaztañaga, fill de l'industrial guipuscoà Saturnino Orbegozo, segrestat per ETA el 1982, va ser alliberat a Tunísia, al costat d'un colombià resident a Espanya, en una operació de la Policia i l'Exèrcit tunisià en col·laboració amb la Guàrdia Civil.

Es desconeixen les circums?tàncies del segrest del colombià Eutimio de Jesús Pino Alvárez i d'Orbegozo, aquest darrer condemnat per l'Audiència Nacional en 2009 a nou anys de presó per tràfic de drogues. Des de fa dos mesos les famílies dels dos no tenien notícies d'ells, però fa una setmana els segrestadors es van posar en contacte amb els seus cercles propers per sol·licitar-los un rescat de 150.000 euros per cadascun d'ells.

Les dues famílies van denunciar el cas a la Guàrdia Civil, que va desplaçar a Tunísia agents de la Unitat Central Operativa (UCO) i de la Policia Judicial de la comandància de Madrid de l'Institut Armat.

Després de la realització de diverses gestions, la Guàrdia Civil, juntament amb la policia tunisiana, va localitzar el lloc del segrest, a la zona fronterera amb Algèria i ahir mateix van alliberat aquestes dues persones.